THE WANDERING CITY LAB#2 – WORKSHOP

  0

  fb_banner_Wandering City Lab THE WANDERING CITY LAB #2
  Workshop me Mobile Albania (Gjermani) në bashkëpunim me Tirana Ekspres & MIZA
  Data: Dhjetor 4 – 6, 2015
  Ku: Galeri Miza & në rruget e Tiranës

  Hapen regjistrimimet tani! Na dërgoni disa rreshta mbi motivin tuaj dhe regjistroni këtu deri në 30 Nëntor 2015: [email protected]

  Workshop 3 ditor për një filozofi politike të hapësirës
  Gjatë këtij workshop do të eksplorojmë dhe aplikojmë metodën e “radios analoge në shesh”. Radio është mjeti jonë zbavitës për përafrimit e sferës publike dhe krjimin e një forumi publik spontan që I fton të dy, pjesëmarrësit dhe kalimtarët për të hyrë në dialog për nevojat, identitetin, pyetjet dhe parimet. Inkurajohet përplasja e perspektivave të ndryshme. Roli I dërguesve dhe marrësve ndryshon përfundimisht- perkufizimi jonë I radios është I gjerë : është I dëgjueshëm dhe I shikueshëm në të njëjtën kohë, duke përfshirë praktika artistike të ndryshme si performance, kërcim dhe muzikë.

  Le ta përforcojme të drejtën tonë për të përcaktuar qytetin vetë- ne që jemi tani, jemi ata në pushtet!
  Mjedisi urban I Tiranës është pika jonë e fillimit: Si mund të lexojmë dhe analizojmë arkitekturën e qytetit? Cfarë na thotë tekstura urbane për strukturat dhe hierarkitë shoqerore? Kush është në fuqi dhe kush e qeveris sferën publike? Cfarë roli ka kujtesa kolektive dhe narativa e historisë në orientimin e përditshëm në qytet?
  Si e gjej unë si qytetar vendin tim në teksturën shoqerore?

  CFARË PO PLANIFIKOJMË TË BËJME?
  Ne do të eksplorojmë një pikë të vecantë në Tiranë që tregon mirë përplasjen e forcave të ndryshme të influencës. Examinimi I kujdesshëm i mjedisit të saj do të na lejojë grupin e pjesëmarrësve të formulojë pyetje dhe qasje që do të na drejtojnë gjatë eksperimentit me formate konvencionale dhe inovatore radioje.

  KUSH MUND TË MARRË PJESE?
  Ne ftojmë qytetarë të të gjitha moshave dhe konteksteve, qofshin ata artistë ose jo, të marrin pjesë! Workshopi është falas. Programi I detajuar do të lajmërohet pas regjistrimit.

  KENI PYETJE APO DONI MË SHUME INFORMACION?
  Ju lutem kontaktoni: Roland Siegwald & Josephine Heide
  [email protected] / www.mobilealbania.de

   

  Projekti eshte mbeshtetur nga Ambasada e Republikes Federale te Germanise ne Tirane dhe nga GOETHE Institut.

   

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.