Culture, Exhibition, Photography

Photo & Art Book

Photo & Art Book was the title of the exhibition opened in the premises of TE' Galeria on April 15, 2022 by the third-year students of the Department of Art & Design (DAD), at the Albanian University. The exhibition was open to the public until April 24 and about 30 photographs and 20 art books made with different techniques were presented. Each work presented a very personal and unique point of view.

Curator Dr. Shpeng Bengu

Participating artists: Albana Baliaj, Belia Mëziu, Enea Nipoli, Hert’ha Pataj, Isra Merja, Korina Picari, Kosta Mango, Lejla Dulaj, Marios Xhani, Nigela Durishti, Rea Hysa, Stefania Balla, Uendi Pula

Read More
Spirit light in Vietnam
Culture, Exhibition, Photography

Spirit Light in Vietnam

“Spirit Light in Vietnam” Eva Sula

Ditën e premte, datë 25 Shkurt u çel ekspozita personale e fotografes Eva Sula, me titull “Spirit Light in Vietnam”. Një rrugëtim nëpër copëza jete të Vietnaimit, sjellë nga këndvështrimi i fotografes Eva Sula. Në ekspozitë u prezantuan 17 fotografi bardh e zi me çaste të kapuara nga jeta e njerëzve të thjeshtë  nëpër rrugët e Vietnamit. Ekspozita qëndroi e hapur për publikun deri më datë 5 Mars.

Short Bio

Kam studiuar për fotografi kur isha në fillim të 20-ave. Pata fatin të kisha një nga profesorët më magjepsës, i cili më mësoi jo vetëm se si të bëja fotografi, por edhe se si të doja dhe të jetoja më  brenda saj, Shpend Bengu. Unë gjithmonë kam qenë e interesuar në portrete njerëzore dhe në thelb lakuriqësia ishte një Rrufe në qiell të hapur. Kam thënë shpesh nëse do të dija të pikturoja nuk do bëhesha asnjëherë fotografe, por kur dëgjoja që fotot e mia i quanin “piktura” kuptova se asgjë nuk ndodh pa arsye “ex nilhilo nihil fit”.

Ekspozitën time të parë e kam hapur me Rezarta Skendaj, në vitin 2012. Ai ishte hapi i pare dhe sigurisht jo i fundit. Ekspozita “THE HIDDEN FEMALE IDENTITY” e cila përfshinte foto dhe skica  ishte një ekspozitë mbi të cilën u fol shumë.

Në vitin 2016 hap ekspozitën e parë personale me nudo në ambientet e Qendrës Rinore Tiranë. Titulli i ekspozitës ishte “THE UNCOVERED MUSE”. Ekspozita u transferua edhe në Shkodër ku u mundësua nga Mirsad Basha (Eko Mëndje) në po të njëjtin vit.

Në vitin 2018 hapet ekspozita ime e tretë me titullin “MY BODY IS A CAGE” pranë ambienteve të Destil.

Janë shkruar shumë e thënë pak por kënaqesitë që kam marr janë po të njejta si ato vendngjarje.

Read More
Ekspozita e fotografise Roland Tasho
Exhibition, Photography, Projects, Visual Arts

#TE’GALERIA

​Another exhibition in our environments #TE’GALERIA.
We had the pleasure to open the Photography Exhibition of the well-known artist Mr.Roland Tasho.
This exhibition, which lasted 3 (three) days, took place on November 24, 2020, at 17:00 at the TE Gallery (Rr.Hoxha Tahsim, Former House of Friends, Tirana).

Read More
Photography

Vortex Exhibition

“VORTEX”
(Concrete photography)

“Concrete photography does not depict the visible (like realistic or documentary photography);
It does not represent the non-visible (like staged, depictive photography);
It does not take recourse to views (like image-analytical, conceptual, demonstrative photography).
Instead it establishes visibility. It is only visible, the only-visible.
In this way it abandons its media character and gains object character.”

Gottfried Jäger – German photographer and photographic theorist

Read More