Kino Screening  Te’Galeria “Mbjellja e Pemëve”

Posted in Culture, Movie on 13 March 2022 by Tirana Ekspres 

 

Në hapsirën e TE’ Galeria, me datë 10 Mars, u shfaq filmi “Mbjellja e Pemëve” me regji të Fabio Seferit dhe skenar të Ylljet Aliçkës. Kjo është nata e dytë që Tirana Ekspres shfaq për publikun një prodhim Shqiptar, si një vazhdimësi e mbrëmjeve kushtuar filmit.

-“Mbjellja e pemëve” është filmi i fundit që na lë si thesar aktori Guljelm Radoja. Artisti shfaqet në formë të mirë në këtë produksion kinematografik…

Filmi që e sjell artistin në kostumin e një personazhi mjaft pozitiv, dashamirës dhe plot këshilla, mbart të njëjtin imazh të artistit edhe për regjisorin, që e cilëson sheshin e xhirimit si një përvojë të vyer me artistin Guljelm Radoja.

“Mbjellja e pemëve”,  është një film me metrazh të shkurtër dhe është mbështetur edhe nga Qendra Kombëtare e Kinematografisë, (Luela Myftari, A2 CNN)

Bio e shkurtër e Artistit

Fabio Seferi i lindur (29 nëntor 1994) është një regjisor shqiptar. Ka studiuar në Universitetin e Arteve në Tiranë. Ai e filloi karrierën e tij si regjisor i pavarur me publikimin e Dogma 2018, i cili është një projekt filmik 48 orësh dhe fitoi Përdorimin më të Mirë të Zhanrit.

(english)                                                                                

Kino Screening Te’Galeria

In the space of TE ‘Galeria, on March 10, was show for the public the film “Mbjellja e Pemëve” directed by Fabio Seferi and scripted by Ylljet Alicka . This is the second night that Tirana Ekspres brings for the public an Albanian production, as a continuation of the evenings dedicated to the film.

– “Planting trees” is the last film that the actor Guljelm Radoja left for us… The film brings the artist in the costume of a very positive character, kind and full of advice, who carries the same image of the artist for the director, which is also what seems to have been shot as a valuable experience with the artist Guljelm Radoja. “Planting Trees”, is a short film and was supported by the National Center of Cinematography, (Luela Myftari, A2 CNN)

Short bio of the Artist

Fabio Seferi born (November 29, 1994) is an Albanian director. He studied at the University of Arts in Tirana. He started his work as a freelance director with the release of Dogma 2018, which is a 48-hour film project, and won the best use of the Genre.

 


Tags

culture, director, movie, screeening, tirana


Related Posts

Me’Ndje Hapur

Me’Ndje Hapur

“Go and don’t look back”

“Go and don’t look back”

Vjosa n’Fest Second Edition

Vjosa n’Fest Second Edition

“Her Energy”

“Her Energy”