Kino Screening  Te’Galeria “Mbjellja e Pemëve”

Posted in Filma, Kultura on 13 March 2022 by Tirana Ekspres 

Kino Screening  Te’Galeria

     Mbrëmjen e 18 Shkurtit, në hapsirën Te’ Galeria nisëm ciklin e mbrëmjeve kushtuar filmit, Kino Screening.

     E hapëm siparin me dy filma dokumentarë të shkurtër portet, të dy regjizorëve të rinj që aktualisht vazhdojnë studimet master në Universitetin e Arteve. Dy filma tepër intim dhe të sinqertë për dy njerëz me një botë të madhe.  “Harmoni” titullohej filmi i Klaudia Pashnjarit. Një lidhje e ngushtë midis njeriut dhe natyrës. Domethënia e ekszistencës. Dhurata e të jeturit në nënën natyrë. Harmonia shpirtërore, fizike dhe mendore nëpërmjet syve të një njeriu që vendosi t’i  jepet plotësisht natyrës.

    Dhe filmi i dytë që u shfaq për publikun titullohej “Dritarja Blu e Gurit”. Jetesa e një ëndërrimtari të moshuar i cili përballet me mungesat e tij, pa u dorëzuar.

Bio e shkurtër e artistëve

     Klaudia Pashnjari  ka lindur në Shqipëri, është rritur dhe ka studiuar në Korfuz të Greqisë. Është diplomuar në Universitetin e Arteve, Tiranë për regji filmi dhe televizion. Ajo ka marrë pjesë në disa festivale filmi dhe ka realizuar tre dokumentarë dhe një film të shkurtër.

     Mauro Zaçe ka lindur në Tiranë,Shqipëri. Ka mbaruar Liceun Artistik “Jordan Misja”, në degën Pikturë dhe Fotografi. Aktualisht vazhdon studimet Master në Universitetin e Arteve, Tiranë, për Regji Filmi dhe Televizioni. Ka marrë pjesë në disa festivale filmi dhe numëron tre filma dokumentarë artistikë dhe një film të shkurtër. Gjithashtu, ai ka marrë pjesë në ekspozita të ndryshme kolektive rreth fotografisë dhe pikturës.

(english)

Artists short bio  

    Klaudia Pashnjari  Albanian born, studied and raised in Corfu, Greece. She graduated in University of Arts of Albania  for Film directing and Television. She has participated in several  film festivals and has made three documentaries and one short film.

“Harmony”

    Synopsys -  A deep bond between man and nature. The meaning of existence. The gift of living on mother earth. The spiritual , physical and mental harmony through the eyes of the person who decided to completely give himself to nature.

    Mauro Zaçe was born in Tirana, Albania. He finished "Jordan Misja" Art High School, for 'Painting and Photography'. He is currently continuing his Master studies at the "University of Arts", Tiranë, for Film Directing and Television. He has participated in several film festivals and counts three feature documentaries and one short film. Also, he has participated in different collective exhibitions about photography and painting.

“Guri’s Blue Window”

Synopsys- The subsistence of an elderly dreamer, who faces his absences, without relinquishing.


Tags

culture, director, movie, screeening, tirana


Related Posts

N’Farkë Festë

N’Farkë Festë

“Ik dhe mos shiko mbrapa”

“Ik dhe mos shiko mbrapa”

Vjosa n’Fest Edicioni i dytë

Vjosa n’Fest Edicioni i dytë

“Her Energy”

“Her Energy”