Vjosa n’Fest Edicioni i dytë

Posted in Kultura, Mjedisi, Projekte on 28 April 2023 by Tirana Ekspres 

Festivali Vjosa n'Fest u mbajt në datat 28, 29 dhe 30 Prill 2023 në qytetin e Përmetit nga ora 9:00 deri në orët e para të mëngjesit ku morën pjesë qindra vizitorë që kishin udhëtuar nga qytete të ndryshme të Shqipërisë dhe vendeve të tjera. .
Një festival gjithëpërfshirës me aktivitete të ndryshme si koncerte muzikore me grupe të njohura dhe DJ, aktivitete sportive dhe panaire artizanale.
Promovimi i bizneseve vendase kishte një fokus të veçantë, prandaj u krijua një bazë të dhënash për çdo kategori të përfshirë në festival si Rafting, Hiking, Trekking etj. të qytetit. Gjithashtu u krijua një bazë të dhënash me të gjitha strukturat akomoduese të vendosura në qytet dhe fshatrat përreth.
Shpallja e lumit Vjosa “Park Kombëtar” ka bërë prioritet mbrojtjen e mjedisit. Për rrjedhojë, turizmi është kthyer në një synim unifikues, me potencialin për të pozicionuar zonën si një destinacion turistik konkurrues, me vlerë në tregun kombëtar, rajonal dhe global.

Aktivitetet kryesore që u mbajtën gjatë Festivalit janë:
- Koncerte muzike popullore, live, DJ.
- Panairi i artizanatit dhe kulinarisë.
- Zonë për fëmijë me lojëra të njohura, bërjen e balonave dhe shumë aktivitete të tjera argëtuese.
- Sporte në natyrë dhe aktivitete si rafting në lumin Vjosa,
- Guidë ditore, ecje kulturore në kishën e Leusës të shekullit të 18-të, shëtitje në ujërat termale të Bënjës, shëtitje në parkun kombëtar të Bredhit të Hotovës.
-Baloona me gaz u pozicionua në qendër të qytetit dhe u dha mundësinë të pranishmëve të shijojnë bukurinë e qytetit të Përmetit, gjatë ngritjes dhe uljes së kontrolluar.
- Ecje me kalë për entuziastët e kuajve.
-  Mountain Bike Fest.

Për më shumë informacion vizitoni faqen e Vjosa n'Fest.

Artikuj
Akademia e Filmit dhe Multimedias Marubi

Albspirit

Tags


Related Posts

Me’Ndje Hapur

Me’Ndje Hapur

N’Farkë Festë

N’Farkë Festë

“Ik dhe mos shiko mbrapa”

“Ik dhe mos shiko mbrapa”

“Her Energy”

“Her Energy”