100 Vjet Tirana Kryeqytet

Posted in Kultura, Libra on 25 August 2020 by Tirana Ekspres 

Andi Papastefani sjell dekadat e para në 100 skica të arkitekturës së Tiranës .

Arkitektura e viteve 1920 – 1959  vjen përmes skicave të artistit Andi Papastefani.

Piktori dhe arkitekti rrëfen narrativën e Tiranës kryeqytet me gjuhën e banesave karakteristike ndër vite.

Pastefani si gjuetar i vilave të mbijetuara në cepa të qytetit jep edhe mesazhin e ruajtjes së magjisë së mbetur në këto ndërtesa.

Zgjedhja për t’i skicuar keto ndërtesa në vend të fotografimit ndihmon emocionalisht , duke shkrirë individualitetin e një teknike personale si vizatimi me një subjekt jo aq personal sa kujtesa urbane .


Tags


Related Posts

N’Farkë Festë

N’Farkë Festë

“Ik dhe mos shiko mbrapa”

“Ik dhe mos shiko mbrapa”

Vjosa n’Fest Edicioni i dytë

Vjosa n’Fest Edicioni i dytë

“Her Energy”

“Her Energy”