CHILDREN 404 – 8 dhjetor

Posted in Filma, Kryesore, Kultura, Të kaluara on 24 November 2014 by Tirana Ekspres 

Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut më 10 dhjetor

Tirana Ekspres, në bashkëpunim me Aleancën Kundër Diskriminimit LGBT, Pink Ambasada dhe OMSA- Open Mind Spectrum Albania ka kënaqësinë të shfaqë filmin “Fëmijët 404”. Ne i ftojmë të gjithë të bashkohen në një diskutim të hapur i cili do të marrë pjesë pas filmit, me përfaqësues të 3 organizatave të ftuara. Fëmijët 404: Nga Pavel Loparev dhe Askold Kurov | Rusia | 2014 | 70min “Në vitin 2013,

Presidenti Rus Vladimir Putin miratoi një projekt-ligj që ndalonte” promovimin e marrëdhënieve seksuale jotradicionale ndaj të miturve. “Rinia LGBT, tani e pambrojtur kundër fyerjeve dhe frikësimeve sipas këtij ligji” propagandë gay “, konsiderohen të sëmurë, mëkatarë dhe anormalë. Psikologët, mësuesit dhe madje edhe prindërit mund të gjobiten ose burgosen për mbështetjen e tyre. Pesëdhjetë e pesë adoleshentë ruse ndajnë histori përmes intervistave anonime dhe ditareve video. Ata detajojnë poshtërimet dhe diskriminimet e tyre, si dhe qëndrimet e tyre guximtare kundër ngacmuesve. Dëshmitë e tyre mblidhen në internet si projekti Fëmijët 404, të emërtuar sipas mesazhit të përbashkët .  Filmi është siguruar nga Ambasada Hollandeze. Shfaqja do të fillojë në ora 19:00 në 8 Dhjetor dhe do të zhvillohet në Tirana Ekspres në Tiranë.


Tags


Related Posts

N’Farkë Festë

N’Farkë Festë

“Ik dhe mos shiko mbrapa”

“Ik dhe mos shiko mbrapa”

Vjosa n’Fest Edicioni i dytë

Vjosa n’Fest Edicioni i dytë

“Her Energy”

“Her Energy”