EKSPOZITE FOTOGRAFIKE – Stacioni i harruar

Posted in Artet vizuale, Kryesore, Kultura, Të kaluara on 25 April 2014 by Tirana Ekspres 

Hapjes e ekspozites “STACIONI I HARRUAR” te enjten, dt. 1 Maj 2014, ora 19.00.                      Ekspozita do te jete e hapur deri me date 8 Maj!

Kontributi i 5000 vullnetareve te rinj ne vitin 1947 ne ndertimin e hekurudhes Durres-Tirane ende nuk eshte zhdukur totalisht.Kjo hekurudhe perpiqet te mbijetoje ne harresen e kapluar nga banoret dhe shteti.
Dikur mjeti i transportit me i rendesishem ne vend ,ku nuk perjashtonte asnje shtrese sociale,sot treni eshte nje mundesi e mire udhetimi i njerezve te skamur nga varferia.
Stacioni i trenit eshte nje realitet krejt i shkeputur nga dinamizmi i kryeqytetit.Treni per pjesen me te madhe te banoreve eshte inekzistent.Per ta treni eshte nje histori e mbushur me kujtime.Ndersa per te rinjte Shqiptare treni eshte dicka e turpshme.Edhe nese e ke bere ate “gabim” sduhet treguar tjetrit sepse ne syte e tij do te jesh thjesht nje i “rreckosur” .


Tags


Related Posts

N’Farkë Festë

N’Farkë Festë

“Ik dhe mos shiko mbrapa”

“Ik dhe mos shiko mbrapa”

Vjosa n’Fest Edicioni i dytë

Vjosa n’Fest Edicioni i dytë

“Her Energy”

“Her Energy”