MOVIE NIGHTS MAY – LABOUR #2

Posted in Filma, Kryesore, Kultura, Të kaluara on 11 May 2014 by Tirana Ekspres 

modern times13 Maj, ora 19:30: Modern Times (nga Charlie Chaplin, 87 min)

Amerika e viteve ’40. Chaplin eshte nje punonjes fabrike, qe lufton per mbijetese ne boten moderne te industrializuar. Filmi eshte nje pershkrim I gjendjes te deshperuar fiskale dhe punesimit me te cilat shume njerez u perballen gjate periudhes te Depresionit te Madh.

Fragment: https://www.youtube.com/watch?v=o-x2QArMpEQ

 

 Puna

Eshte llogaritur qe nje punonjes I zakonshem shpenzon 14% te jetes te tij ne pune, nje fakt interesant ky. Mund te sherbeje sin je arsye e forte per te reflektuar dhe per ta festuar Diten Nderkombetare te punes pak me teper… Prandaj ne po e shpallim Majin si Muajin e Punes ! Filmat e zgjedhur jane te lidhura me ceshtjet e punes dhe the gjitha mundimet, sakrificat dhe streset e saj. Punen e sotme mos e ler per neser… Dhe mos mungoni ne Mbremjet tona te Filmit.


Tags


Related Posts

N’Farkë Festë

N’Farkë Festë

“Ik dhe mos shiko mbrapa”

“Ik dhe mos shiko mbrapa”

Vjosa n’Fest Edicioni i dytë

Vjosa n’Fest Edicioni i dytë

“Her Energy”

“Her Energy”