SHIKO DHE MOS HARRO – REMEMBRANCE OF ROMA GENOCIDE

Posted in Artet vizuale, Filma, Kryesore, Kultura, Të kaluara on 24 January 2014 by Tirana Ekspres 

Te henen, 27 Janar 2014: Dita Ndërkombëtare të Përkujtimit në nderim të viktimave të Holokaustit!

18:00 Mireseardhja dhe hapja e ekspozites “ Shiko dhe Mos Harro”!

18:30 Shfaqja e filmit dokumentar “People Uncounted” (shikoni trailerin ketu: http://youtu.be/e7slCGDaSWY)

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Përkujtimit në nderim të viktimave të Holokaustit Roma Active Albania ka kënaqësine t’iu ftoj në aktivitetin “Shiko dhe Mos harro” një ekspozitë në perkujtim të Gjenocidit Rome dënuar nga nazistët gjatë Lufta e Dytë Botërore. Në gusht të vitit 2013 450 të rinj Romë dhe jo-Romë nga e gjithë Evropa u mblodhën për të përkujtuar ditën e likuidimit të “Zigeunerlager” në Aushvic në vitin 1944. Gjatë katër ditëve ata ishin pjesë e ëorkshopeve dhe disktimeve të ndryshme për të mësuar më shumë në lidhje me këtë pjesë gjerësisht të panjohur të Holokaustit dhe për të punuar në një kulturë aktive të përkujtimit ,për të luftuar antigypsyism, racizmin, gjuhën e urrejtjes dhe ekstremizmit në Evropë RAA do të ndajë këtë përvojë me ju dhe për të nxitur njohjen e gjenocidit rome në një publik më të gjerë në Shqipëri. Pas hapjes së ekspozitës do të ketë një shfaqje të filmit dokumentar “People Uncounted” që të jap më shumë njohuri për temën e Gjenocidit Rome në përgjithësi.

holocaust comemmoration


Tags


Related Posts

N’Farkë Festë

N’Farkë Festë

“Ik dhe mos shiko mbrapa”

“Ik dhe mos shiko mbrapa”

Vjosa n’Fest Edicioni i dytë

Vjosa n’Fest Edicioni i dytë

“Her Energy”

“Her Energy”