ECO CENTRE ISHEM

Posted in Kryesore, Mjedisi on 14 January 2014 by Tirana Ekspres 

Eco Center në Ishem është pika koordinuese për projektet e mbrojtjes së mjedisit dhe promovimit rajonal të Tiranës Ekspres. Ishem Eco Center ynë është një projekt i ri mjedisor i qëndrueshëm 2013/14 i organizuar nga Tirana Ekspres. Qëllimi i projektit Ishem Eco House është përballja dhe trajtimi i dëmit të shkaktuar ndaj Rodon Cape nga mbeturinat dhe abuzimet njerëzore. Ekzistojnë tre faza që ne po kërkojmë të zhvillojmë me punën e ruajtjes së Rodon Cape. 1) Dokumentoni dhe përshkruani llojin e dëmit që ekziston përgjatë Kepit të Rodonit. 2) Hartoni një strategji / propozim financimi për ruajtjen dhe mbrojtjen e Rodon Cape. 3) Zbatimi dhe mirëmbajtja e strategjisë së ruajtjes. Vullnetarët që punojnë për projektin do të strehohen në Qendrën tonë Ishem Eco. Shtëpia aktualisht ka një kuzhinë ,dhome gjumi dhe dush / tualet. Hapësira e kopshtit është  me pamje të jashtëzakonshme të luginës dhe vijës bregdetare, të rrethuar me vreshta rrushi, pemë shege dhe pemishte portokalli. Gjatë kohës së lirë të vullnetarëve në shtëpinë Eco, ju mund të eksploroni disa prej shtigjeve në këmbë, të shkoni në një nga plazhet e izoluara ose të përzieni me vendasit.


Tags


Related Posts

N’Farkë Festë

N’Farkë Festë

Vjosa n’Fest Edicioni i dytë

Vjosa n’Fest Edicioni i dytë

Hoja Hostel

Hoja Hostel

Vjosa n’Fest

Vjosa n’Fest