LITERATURE NIGHTS

Posted in Kryesore, Kultura, Letërsia, Të kaluara on 17 November 2014 by Tirana Ekspres 

‘ Në rrugën për Babadag ‘-  Andrzej Stasiuk Farë është shkrimi i udhëtimit. Një litar shfrytëzimesh. Një amble në të panjohurën? Një festë e lirisë së paharruar? Për Andrzej Stasiuk, ndoshta, është një eksplorim i psikologjive të ndryshme kombëtare të botës. Udhëtimi i tij fitues i çmimeve, “Në rrugën për Babadag”, na çon përgjatë korridorit të Evropës Lindore nga Polonia e tij e lindjes në jug drejt Shqipërisë, në një përpjekje të zellshme për të regjistruar përshtypjet e tij për peizazhet dhe gjeografitë, dhe detitrat njerëzorë dhe personalitetet e përjetuara gjatë rrugës . Duke vepruar kështu, ai shtron pyetjen: Në cilat mënyra kultura jonë materiale dhe rrethina fizike kontribuojnë në psikikën kolektive të kombeve tona? Kur lexojmë së bashku, këto janë pyetjet që do të bëjmë dhe shqyrtojmë, dhe ndoshta këto janë pyetjet që do të përgjigjemi.Bashkohuni me ne në këtë udhëtim letrar çdo të Mërkurë në mbrëmje në 18:30. Në episodin e parë do të diskutojmë mbi mënyrat krijuese të natës së këndshme të letërsisë dhe mbi prezantimin e librit të tij.


Tags


Related Posts

N’Farkë Festë

N’Farkë Festë

“Ik dhe mos shiko mbrapa”

“Ik dhe mos shiko mbrapa”

Vjosa n’Fest Edicioni i dytë

Vjosa n’Fest Edicioni i dytë

“Her Energy”

“Her Energy”