MIMESIS -nga Frederic Beaugeard 17 janar

Posted in Artet vizuale, Kryesore, Kultura, Të kaluara on 15 January 2015 by Tirana Ekspres 

Të dashur miq, MIMESIS është emri i një ekspozite që do ta mirëpresim, duke filluar nga 17 Janari, në hapësirën e Tiranës Ekspres. Krijuesi i veprave të paraqitura është Frederic Beaugeard, një mësues francez dhe artist që jeton në Shqipëri: “Kjo ekspozitë tregon vizatime të stilit të romanit grafik ligne claire me kolazhe që përshkruajnë disa tipare aziatike. Eachdo përbërje është një imazh i pavarur nga një frymëzim surrealist, dhe pjesë e një histori jo e shkruar ende në proces të përhershëm me teknikën automatike të vizatimit.Në të vërtetë, kërkimi shpirtëror i një personazhi gjenerik me një kapelë , të humbur në një botë delirante, ku ai duhet të përballet me  fantazmat e veta.  Duke lënë një qytet, ai do të kapërcejë shkretëtira, xhungla dhe limbos, të ngjitet në male ose do të fluturojë; udhëtojnë nëpër të kaluarën dhe fantastikën shkencore, dhe madje edhe historinë e tij.

Një prodhim intuitiv duke pranuar teorinë filozofike të vetëdijes së J-W Dunne dhe A. Huxley. Kjo ekspozit është nga një vepër ekskluzive personale  duke filluar njëzet vjet më parë, e cila doli në dritë vetëm në Kore në 2002, në Kuvajt në 2006 dhe më vonë në 2011 në Illinois, SHBA. “- Frederic Beaugeard.

 


Tags


Related Posts

N’Farkë Festë

N’Farkë Festë

“Ik dhe mos shiko mbrapa”

“Ik dhe mos shiko mbrapa”

Vjosa n’Fest Edicioni i dytë

Vjosa n’Fest Edicioni i dytë

“Her Energy”

“Her Energy”