TE GJITHE ME HUQE

Posted in Së shpejti on 26 November 2013 by Tirana Ekspres 

Ngjarja zhvillohet në një klinikë terapish psikiatrike,doktori është maskuar si një pacient dhe zhvillon kurimin e tij pa e kuptuar pacientët që ai është doktori !

Shfaqja ka në qendër të saj 5 karaktere shumë të spikatur nga ana dramaturgjike ku sejcili prej tyre vuan nga një sindromë (huq) i vecantë . Fredi(dr)- “vuan” nga sindroma e fjalëve të pista. (Vensoni)vuan nga sindroma e të bërit pa fund llogari me shifra.(Maria)-bën kryqin pa pushim dhe ka mani për të kontrolluar cantën. (Bobi)-është i fiksuar pas simetrisë dhe nuk shkel dot në dysheme. (Lili)- ka maninë për të thënë cdo gjë dy herë.

Mes këtyre problematikave dalin në pah situata brilante, të nevojës njerëzore për të gjetur shpëtim, në luftën e brendëshme që ka njeriu për tu deklaruar te të tjerët ashtu sic është në të vërtetë. Mes komikës fshihet dhe qëndron një dramë tepër e madhe e shoqërisë për të përballuar trysnin e rrethanave jetësore!

Nëse njerëzit do të ishin më tepër altruistë në mardhëniet me njëri tjetrin,dashuria dhe ngrohtësia do të dominonte!!!

Regjisor: Gjergj Mena

Autor : Laurent Baffie (Francez)

Zhanri : Komedi


Tags


Related Posts

Vjosa n’Fest Edicioni i Dytë

Vjosa n’Fest Edicioni i Dytë

Ekspozita “Tirana e Artit të tre karantinave”

Ekspozita “Tirana e Artit të tre karantinave”

Ftesë

Ftesë

Përvoja jonë e parë Tandem

Përvoja jonë e parë Tandem